over ons

HET BEGIN

De grondleggers van Linthorst Transport B.V. zijn Bernard Linthorst en zijn zonen. Bernard is begonnen met paard en wagen om als melkrijder de melk in bussen van de veehouders naar de fabrieken te brengen. Zijn zonen volgden hem al snel op om ook melk te vervoeren, destijds al met trekker en wagen. Midden 70-jaren deden melk koeltrailers hun intrede en het vervoer van melkbussen werd minder. De RMO (Rijdende Melk Ontvangt) kwam de melk nu zelf ophalen. Jan en Bennie pakte dit vervolgens op onder de naam: ‘Gebr. Linthorst Transport’ en schafte zichzelf een RMO aan. In 1993 werd de superheffing ingevoerd, met gevolg dat er ongeveer 20% minder melk geleverd mocht worden. Dit had natuurlijk direct gevolgen voor het melk transport. om de continuÏteit te waarborgen , werd er naar een alternatief gezocht. Dit werd gevonden in de grondstoffentransport voor een mengvoercoöperatie. Er werd een nieuwe trekker met trailer gekocht. De zaken draaiden zo goed dat de uitbreiding mogelijk was tot 4 combinaties, natuurlijk wel met het nodige personeel in dienst.

Midden 90 jaren zijn de gebroeders gestopt met de RMO. Hiervoor in de plaats kwam het transport van de boerderijtanks. Daarmee zijn ze ook weer mee gestopt, zodat de gebroeders zich volledig op het veevoertransport konden richten. 

In 2003 is Jan uit het bedrijf gestapt om te genieten van zijn pensioen en heeft Bennie alleen het bedrijf voort  gezet. Op 1 Januari 2009 maakte Bennie plaats voor wederom een nieuwe generatie Linthorst. Sinds 2009 is Vincent Linthorst (neef van Jan en Bennie) verantwoordelijk voor Linthorst Transport BV.

Vincent rijdt alleen mee als nodig is en probeert zoveel mogelijk op kantoor te zijn en is voor de meest belangrijke zaken en de algemene zaken het aanspreekpunt. Zijn vrouw Yvonne Linthorst verzorgd de boekhouding en is voor de administratieve zaken het aanspreekpunt. Vincent en Yvonne hebben samen in 2017 een huis gekocht met veel grond erom heen op het industrieterrein in Raalte. Hun grootste droom was om de zaak aan huis te hebben. In 2020 is er een loods/garage geplaatst die nu elke dag volledig word gebruikt. Op dit moment rijden er 10 vaste auto’s. Er zitten 4 trucks in het tankwerk als charter bij Baks Borculo. Er is 1 truck is charter bij Leverink Rijssen, maar af en toe ook in het losgestort wanneer nodig is. De overige 5 auto’s zitten bij ons in het losgestort, zowel walkingfloor als kieper.  Inmiddels dromen Vincent en Yvonne hun 3 kinderen: Rowin, Tijn en Yrsa ervan om de zaak later over te nemen wanneer dit nodig is.